Henrik Stenson på Europatouren i Dubai
Henrik Stenson. Foto: Foto: Stephen Hindley/AP/TT

Henrik Stenson och Alexander Norén skuggar täten i Sydafrika

Henrik Stensons grepp om förstaplatsen i Europatourens Race to Dubai blir allt starkare.
I veckans tävling i Sydafrika, den näst sista i slutspelet, ligger Stenson delad fyra efter första rundan - ett slag bakom ledartrion.

Världsfyran gick på 69 slag, tre under par. Stenson gjorde en riktigt fin avslutning med birdies på hål 15, 16 och 17, innan han var i lite trubbel men lyckades rädda par på 18:e hålet. Engelsmannen Danny Willett, den främste utmanaren till Stenson i Race to Dubai, fortsätter att spela svajig golf och ligger bara delad 47:a efter sina 75 slag.

Stenson kan vid seger den här veckan, samtidigt som Willett inte blir bland de tio bästa, säkra totalsegern redan inför avslutningstävlingen i Dubai.

– Det vore fint att säkra Race to Dubai, men jag ska bara försöka spela så bra jag kan de här två veckorna och se vart det tar mig, sade Stenson efter den blåsiga rundan.

Alexander Norén, totalfemma i Race to Dubai, delar fjärdeplatsen med Stenson. David Lingmerth och Rikard Karlberg ligger på delad 14:e plats efter 71 slag.

Leder gör chilenaren Felipe Aguilar, sydkoreanen Jeunghun Wang och engelsmannen Ross Fisher.

Mer om Golf

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".