Lindsey Vonn har brutit armen på flera ställen. Här är en av röntgenbilderna som hon publicerade på Facebook.
Lindsey Vonn har brutit armen på flera ställen. Här är en av röntgenbilderna som hon publicerade på Facebook. Foto: TT/Lindsey Vonns Facebook.

Lindsey Vonn har brutit armen

Lindsey Vonn jagar Ingemar Stenmarks rekord i antal världscupsegrar.
Men nu ser det ut att bli svårare.
Hon har brutit armen och har opererats.

Vonn, som förra säsongen slog Ingemar Stenmarks rekord i antalet cuptitlar i världscupen, kraschade när hon i går tränade i sina hemmatrakter vid Vail, USA.

Hon transporterades omedelbart till ett lokalt sjukhus, där flera benbrott på överarmen konstaterades och kort därefter opererades hon. Det skriver hon på sin officiella Facebook-sida, där hon även publicerat röntgenbilder.

"Jag är obeskrivligt frustrerad över mitt senaste bakslag, men något att glädjas över är att mina knän i alla fall är okej. Jag hoppas kunna återvända till backarna så snart som möjligt", skriver Vonn på Facebook, där hon även skriver att operationen var lyckad.

Vonn, som är tio segrar ifrån Ingemar Stenmarks rekord på 86 vinster i världscupen, har de senaste åren varit tungt skadedrabbad. Hon har trots det vunnit den totala världscupen fyra gånger, störtloppscupen åtta gånger, Super-G-cupen fem gånger och kombinationscupen tre gånger.

Förra säsongen vann hon störtloppscupen, och övertog därmed Stenmarks rekord i antalet cuptitlar, då hon alltså vann störtloppscupen för åttonde gången.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".