Kosovare Asllani. Foto: TT
Kosovare Asllani. Foto: Pontus Lundahl/TT

Kosovare Asllani efter Manchester Citys seger mot Bröndby och avancemang i Uefa Women's Champions League: ”Ett magiskt år”

Asllani: "En tuff match"
1:06 min

Säsongen avslutades i smärtor – men ändå glädje.
När Kosovare Asllani nu sammanfattar 2016 gör hon det med ett ord:
– Magiskt, säger hon efter Manchester Citys Champions League-avancemang.

Rosengård gick enkelt vidare till åttondelsfinal, efter 6–1 totalt mot Slavia Prag.

Betydligt tuffare var det för Kosovare Asllanis Manchester City. De vann med 1–0 hemma mot Bröndby. Det följde de upp med 1–1 i kvällens retur i Danmark. Men det räckte alltså, då laget vann med 2–1 totalt.

– Det var en tuff match. Man märkte att Bröndby hade mer erfarenhet än vårat lag, framför allt i första halvlek, säger Asllani.

Men trots det så gjorde City, genom Toni Duggan, 1–0 i den 65:e minuten. Blott två minuter senare kvitterade Nanna Christiansen. Men det målet föranledde ingen oro i City-laget.

– Nej, för vi visste att de behövde göra tre mål för att gå vidare. Men det är klart att vi var tvungna att försöka täppa igen ytorna, säger Asllani.

– Jag tycker ändå att vi förtjänar att gå vidare till nästa runda.

Ja, vidare till kvartsfinal. Hur känns det?
– Det känns bra. Men som sagt: Nu är det en välbehövlig vila för egen del först och främst. Sen får vi fokusera på nästa år. Men just nu är det bara vila som jag tänker.

Asllani är förmodligen en av de spelarna som längtar mest till vilan i laget. Hon har haft känningar i baksidan av låret de senaste dagarna och inledde därför på bänken.

– Det var inte optimalt att spela så mycket, för jag kände av det under mitt inhopp i dag, säger hon.

– Den här kroppen behöver vila. Nu är kroppen verkligen riktigt, riktigt trött och sliten.

Trots tröttheten är hon väldigt glad när hon blickar tillbaka på säsongen.

– Ett magiskt år. Ett år jag aldrigh kommer att glömnma. OS-silver, ligaguld och cupguld. Ja... Det har verkligen varit ett magiskt år för egen del.

Bästa året i karriären?
– Ja, det kan det vara. I alla fall medaljmässigt. Ja, så måste det vara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".