Nanne Bergstrand.
Nanne Bergstrand. Foto: Mikael Fritzon/TT

Nanne Bergstrand får sparken av Hammarby

Richard Henriksson: "Man har säkerligen redan klart med en ersättare"
1:36 min

Allsvenska fotbollsklubben Hammarby IF gör sig av med sin huvudtränare Nanne Bergstrand.

Det meddelar Stockholmsklubben på sin hemsida.

– Ser man det här i ett längre perspektiv är detta ett beslut som har växt fram. Vi har sett att det finns ett missnöje med Nanne Bergstrand både i supporterleden, men också inifrån spelartruppen, säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

”Anledningen till att vi har valt att ta det här beslutet är att vi upplever ett behov av att få in en ny röst och ny energi i klubbens sportsliga utveckling. Någonstans var Nannes uppdrag att ta oss till en stabil plats i Allsvenskan, vilket han och vi lyckats med. Våra ambitioner är att ta oss högre upp i svensk fotboll och i det läget vi är nu känns det rätt att låta en ny kraft ta över”, skriver Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull på klubbens hemsida.

Nanne Bergstrand tog Hammarby från superettan till allsvenskan och hade kontrakt över nästa säsong, men tvingas nu alltså bort från klubben.

Hammarby meddelar att man kommer att presentera en ny huvudtränare inom kort.

– Beskedet kommer nu eftersom man säkerligen redan har klart med en ersättare, säger Richard Henriksson.

Bergstrand har tränat Hammarby i tre år.

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".