Fridolina Rolfö gjorde i dag comeback i Linköping.
Fridolina Rolfö lämnar Linköping. Foto: Emil Langvad/TT

Fridolina Rolfö lämnar damallsvenska Linköpings FC – klar för tyska Bayern München

Rolfö: "Något jag velat sedan jag var liten"
2:08 min

Pernille Harder har redan bestämt sig för att lämna.
Stina Blackstenius kan även hon försvinna.
Och nu är det även klart att Fridolina Rolfö är förlorad för Linköping.
Hon är klar för Bayern München.

Fridolina Rolfö, 22, har haft ett minst sagt händelserikt 2016. Hon bröt foten i OS, men gjorde comeback lagom till den damallsvenska slutspurten – där det blev guld för hennes Linköping.

Nu står det klart att hon lämnar SM-vinnarna. Hon har skrivit på ett kontrakt över två och ett halvt år för tyska Bayern München, som har vunnit den tyska ligan två år i följd.

– Det känns otroligt bra. Det är något jag velat sedan jag var liten, att spela utomlands, och nu blir det möjligt, säger hon till Radiosporten, och förklarar sitt val så här:

– Först och främst så är jag väldigt intresserad av att spela i den tyska ligan, som är en av de bästa i världen just nu. Sen så fick jag ett otroligt bra intryck av Bayern München som klubb, med spelare som är väldigt duktiga och en väldigt bra tränare. 

– Så det var helheten.

Däremot tycker hon att det känns jobbigt att lämna Linköping, där hon spelat sedan 2014.

– Det är väldigt, väldigt tråkigt. Det är klubb som jag har trivts otroligt bra i, och som jag har spelat tre år i nu. Så det känns lite konsitgt att lämna när man ändå har en så bra klubb att spela i, säger hon, men förklarar vidare:

– Men å andra sidan så känner jag att jag vill utmana mig själv och testa något nytt. Så det känns otroligt bra ändå.

Linköping har sedan tidigare tappat Pernille Harder, som har bestämt sig för att lämna Sverige. Även Stina Blackstenius kan vara på väg bort. Däremot har klubben värvat Lina Hurtig från Umeå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".