Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic: Foto: TT

Manchester Uniteds manager José Mourinho: Vi kommer att behålla Zlatan Ibrahimovic över en ytterligare säsong

Zlatan: "Jag glänser dygnet runt"
0:37 min

Det blir en andra säsong för Zlatan Ibrahimovic i Manchester United.
Det slår José Mourinho fast.
– Vi kommer att utnyttja optionen och ge honom en andra säsong, säger managern.

När guldbollen-vinnaren Zlatan Ibrahimovic i somras skrev på för Manchester United skrev han på ett kontrakt för en säsong, med option över säsongen 2017-18 också.

Den optionen kommer att utnyttjas. 

– Vi är nöjda med honom. Vi kommer att utnyttja optionen över en andra säsong. Efter det kan han göra vad han vill, sade managern José Mourinho på en presskonferens i dag.

Zlatan själv verkar också vara inställd på ett andra år.

– Jag känner mig i form, känner mig fräsch och bra. Om jag känner mig då som jag gör nu kommer det att bli ett andra år. Andra året aktiveras automatiskt efter ett tag, om inte jag eller klubben vill något annorlunda.

Han tycks vara väldigt nöjd med sin nuvarande form. När han på presskonferensen fick frågan varför han inte glänser lika mycket som i sina tidigare klubbar svarade han så här:

– Jag glänser 24 timmar per dygn. Det beror på hur du vill att jag ska glänsa. Jag menar, jag har varit med i spelet i 20 år. Ja, jag blir äldre, men ju äldre jag blir desto bättre blir jag, käns det som.

– Men jag glänser. På ett eller annat sätt. Men om du vill att jag ska glänsa ännu mer så ska jag göra det för dig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".