Handbollsstjärnan Isabelle Gulldén reagerade med chock när hon fick veta att hon är en av de 15 kandidaterna till Jerringpriset 2016.
Arkivbild: Handbollsstjärnan Isabelle Gulldén reagerade med chock när hon fick veta att hon är en av de 15 kandidaterna till Jerringpriset 2016. Foto: Jessica Gow/TT

Jerringkandidat Isabelle Gulldén: ”Skämtar du med mig?”

Isabelle Gulldén: "Oj, det här kom som en chock"
1:02 min

Handbollsstjärnan Isabelle Gulldén blir närmast chockad när Radiosporten meddelar att hon är en av 15 kandidater till Jerringpriset 2016.

– Skämtar du med mig? Oj, det här kom som en chock. Väldigt roligt, det trodde jag faktiskt inte, säger Isabelle Gulldén till Radiosporten samma dag som de 15 kandidaterna till Jerringpriset offentliggjordes.

Isabelle Gulldén har under året vuxit ut till en av världens absolut främsta handbollsspelare. Med 15 mål i Champions League-finalen såg hon till att hennes klubblag CSM Bukarest skrällvann finalen mot Györ efter straffar.

Isabelle Gulldén vann även skytteligan totalt i Champions League med sina 108 mål.

– Åh Gud, jag är faktiskt i chock. Det har varit ett väldigt bra år. Förra året när jag blev nominerad var det också en chock. Det är fruktansvärt stort. Det ger lite extra självförtroende inför det som komma skall, säger Gulldén och syftar förstås på handbolls-EM på hemmaplan i december månad.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".