Sävehofs Olivia Mellegård är uttagen i EM-truppen.
Sävehofs Olivia Mellegård är uttagen i EM-truppen. Foto: Emil Langvad/TT

Olivia Mellegård gör mästerskapsdebut i handbolls-EM: ”Jag vill stå för att våga”

Olivia Mellegård: ”Min snabbhet är nyckeln”
5:52 min

För Göteborgspubliken är Olivia Mellegård redan ett känt namn, men nu är det dags att presentera sig för hela landet under handbolls-EM.

– Jag vill stå för att våga och tror att min snabbhet är en nyckel, säger mästerskapsdebutanten till Radiosporten.

Olivia Mellegård är 20 år med Önnered som moderklubb. Numera spelar hon för Sävehof samtidigt som hon studerar idrottsvetenskap.

Hon flyttade till Sävehof frän Önnered inför förra säsongen, och den här hösten har det blivit ganska mycket speltid i både SHE och Champions League.

20-åringen har blivit lite av en problemlösare för Sävehof, och har utöver sin ordinarie position som kantspelare till vänster även spelat på samtliga niometerspositionerna när spelet kärvat för Sävehof.

– Jag tycker det är jätteroligt att spela på olika positioner. Jag har varit niometare under de flesta av mina handbollsår, men värvades till Sävehof som kantspelare.

– Just nu gör jag allt jag kan för att bli bättre, för att se hur långt det räcker säger Olivia på frågan om vilken position hon ser sig i lite längre fram i karriären. 

– Jag blev lite chockad när Henrik Signell tog ut mig till lägret i oktober säger Olivia Mellegård som inte räknat med att vara med och spela EM.

Förbundskapten Henrik Signell beskriver Olivia Mellegård som en väldigt modern handbollspelare, extremt explosiv och snabb. Hon är absolut mogen för att vara med i landslaget, hon är väldigt respektlös och kommer att bidra under EM.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".