Hanna Öberg.
Hanna Öberg gör världscupdebut. Foto: skidskytte.se/TT

Nya stjärnan får chansen direkt i premiären

Wolfgang Pichler inför VC-premiären
5:30 min

Juniorvärldsmästaren Hanna Öberg får en stor roll i helgens världscuppremiär i Östersund. 21-åringen är uttagen till mixedstafetten på söndag.

Sveriges förbundskapten Wolfgang Pichler är laddad för sin andra säsong efter återkomsten.

I morgon, söndag börjar världscupen igen med mixedstafett i Östersund. På onsdag körs första individuella loppet – i februari är det VM-dags i Hochfilzen i Österrike.

– Det är verkligen mycket förväntning i luften nu, det är ju det här vi har väntat på, säger Mona Brorsson till P4 Jämtland.

Och så här känner VM-sexan inför säsongsstarten:

– Ärligt talat lite osäkert, jag längtar jättemycket till att dra igång, men formen är inte på topp än. Jag känner mig starkare än någonsin men har fortfarande en bit kvar till toppformen, säger hon.  

Förbundskapten Pichler gillar Brorssons utveckling – men har nu också slussat in helt nya Hanna Öberg i a-landslaget. Ifjol dubbel junior-världsmästarinna, nu uttagen i laget som ska köra mixedstafetten i världscuppremiären.

Men Pichler tonar ner förväntningarna på 21-åringen.

– Det är en totalt annan nivå nu, jag lägger ingen press på henne, säger han.

Sveriges två stafettlag i sin helhet: Anna Magnusson, Hanna Öberg, Jesper Nelin och Fredrik Lindström tar hand om mixedstafetten, Linn Persson och Torstein Stenarsen kör singel mixed. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".