Frida Hansdotter. Foto: Giovanni Auletta/TT.
Frida Hansdotter. Foto: Giovanni Auletta/TT.

Frida Hansdotter om nomineringen till Jerringpriset: ”Helt fantastiskt”

Frida Hansdotter är en av kandidaterna till att vinna Radiosportens Jerringpris. Något som sporrar henne inför helgens världscuptävlingar i USA.

– Att vinna slalomcupen har ju varit mina drömmars mål, det är bara glada minnen, så det tar jag med mig, säger hon.

Under torsdagen presenterades kandidaterna till Jerringpriset 2016. En av dem, Frida Hansdotter, befinner sig just nu på andra sidan Atlanten för att köra helgens världscuptävlingar.

– Det känns helt fantastiskt, att vara en av 15 som är nominerade, det är ju otroligt duktiga idrottskvinnor och män som är nominerade så det är en ära, säger hon till Radiosporten via en videolänk när förbundet har presskonferens.

– Det är ju så klart superroligt, det var en glad nyhet att vakna upp till här i Killington.

Hansdotter har ännu inga världscuppoäng den här säsongen. I storslalompremiären i Sölden tog det slut redan efter första åket. I slalompremiären i Levi låg hon tvåa efter det första åket – men körde ur i andra.

I Killington har hon chans att ta revansch i båda disciplinerna – på lördag väntar storslalom och på söndag slalom.

– Jag tycker att backen ser väldigt fint ut, jag tror att det kan passa mig. I slalom vill jag bara kunna visa den bra åkningen jag har och som jag visade i första åket Levi och då får vi se, säger hon.

Efter första åket i Levi var Hansdotter 72 hundradelar bakom största konkurrenten Mikaela Shiffrin. Amerikanskan vann sedan tävlingen med 67 hundradelar ner till tvåan Wendy Holdener.

– Klart att Shiffrin visar i år igen att hon är väldigt starkt. Men jag tycker att det är positivt att se att hon inte vinner med den marginalen som hon gjorde vid de första tävlingarna förra året. Får man till två bra rena åk så är man med och fajtas med henne, säger Hansdotter.

Förutom Frida Hansdotter så tävlar också Maria Pietilä Holmner, Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström i Killington. För Maria Pietilä Holmner blir helgens tävling speciell då hon gör sin 200:e världscupstart.

– Jag tycker att det är häftigt, och jag ska försöka förvalta det på bästa sätt. Jag gillar ju USA och den här aggressiva (snön reds anm), så jag hoppas att det ska fortsätta vara aggressivt och svara bra, säger Maria PH.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".