Isa Tidblad Keskikangas mot Patricia Axling i Stockholm.
Isa Tidblad Keskikangas mot Patricia Axling i Stockholm. Foto: Martin Sundelius/SR

Tidblad Keskikangas vann haussat svenskmöte

Isa Tidblad Keskikangas: ”Jättestort att få gå match här”
2:01 min

24-åriga Isa Tidblad Keskikangas besegrade 28-åriga Patricia Axling i thaiboxningsgalan Rumble of the kings.

Två svenska världs- och europamästare i thaiboxning möttes för första gången på fredagskvällen i Rumble of the kings-galan i Stockholm.

24-åriga Isa Tidblad Keskikangas besegrade sin fyra år äldre motståndare Patricia Axling efter enhälligt domslut. Matchen gick de tre ronderna och inleddes avvaktande innan Tidblad Keskikangas fick in en hel del sparkar i den andra ronden.

– Jag hittade in med sparkarna bättre i andra och lyckades stoppa henne, säger Tidblad Keskikangas till Radiosporten.

De båda framgångsrika thaiboxarna möttes i 59-kilosklassen, vilket innebar att Isa Tidblad Keskikangas fick banta ett kilo, medan Patricia Axling, som normalt tävlar i 57-kilosklassen, fick lägga på sig två kilo.

Svenskmötet var haussat på förhand då Sveriges damer tillhör den absoluta världseliten.

– Jättekul att få möta henne. När jag fick frågan så tänkte jag, varför inte? Sverige är ju världsledande inom thaiboxning på damsidan. Varför flyga in en fajter när vi bor i samma stad, säger Tidblad Keskikangas.

Du har vunnit VM och EM, hur högt rankar du en seger i Rumble of the kings?

– Det är jättestort. Rumble of the kings var den första gala som jag gick på när jag började med thaiboxning för åtta år sedan. Att själv få gå en match här är jättestort. Både jag och Patricia hade bra publikstöd, det var kul att så många kom och hejade på oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".