Skellefteås Oscar Möller och Frölundas Sean Bergenheim.
Skellefteås Oscar Möller och Frölundas Sean Bergenheim. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Guide: Sportextra lördag

Sportextra denna lördag från 15.03-18.30. Skidpremiär, SHL, och ridsport bland annat. Programledare Martin Marhlo och Martin Sundelius.

16.00: Rögle-Brynäs

Formsvagt och skadedrabbat hemmalag som har en seger senaste sju och många tunga avbräck på skadefronten. Senast blev även Sebastian Collberg skadad och ser ut att missa resten av året. Inga nya skador i Brynäs som sedan tidigare saknar fyra långtidsskadade spelare. Bortalaget har mycket fin form, fem segrar de senaste sju.

Referent: Gunnar Brink.


16.00: Färjestad-Växjö

Sexan Färjestad och sjuan Växjö står på samma poäng. FBK har fyra förluster på sina fem senaste. Bättre hemmaform dock –tre segrar på fyra senaste. Växjös form på uppåtgående. Tre segrar på lagets fyra senaste matcher. 

Färjestad har under lördagen brutit kontraktet med Tim Stapleton som lämnar klubben med omedelbar verkan.

Referent: Mats Fagerström.


16.00: Skellefteå-Örebro

Skellefteå verkar vara ett annat lag på hemmaplan. Jagar sin femte raka hemmaseger i dag. Borta går det trögt, förlust i tre av fyra senaste matcherna. Örebro har ett liknande facit, vilket tyder på hemmaseger i kväll. Fyra raka bortaförluster för Örebro inför dagen.

Julius Hudacek saknades i Örebrokassen senast och det är oklart om han kan spela i dag.

Referent: Peter Sundkvist.


16.00: Linköping-Frölunda

Linköping har tre raka hemmasegrar i ryggen när serieledande Frölunda kommer på besök. Bortalaget som har fantastisk form – sex raka segrar. Frölunda får i dag tillbaka Sean Bergenheim som avtjänat sin avstängning.

Göteborgslaget har under lördagen brutit med Oscar Engsund som lämnat för Luleå. Poängligaledaren finns på isen i denna match. Vem? LHC:s Broc Little som har 23 poäng på 21 matcher (8+15).

Referent: Paul Zyra.


18.30: HV71-Luleå (ej i Sportextra)

Lagen drabbade samman i går så detta är andra matchen i ett så kallat back-to-back-möte. HV71 vann borta i Luleå med 3-2 och har tre segrar på de fem senaste. Luleå har åkt på tre förluster de senaste fem. 

Luleå hade nya avbräck senast i form av Christian Jaros, Chraig Schira och Christopher Mastomäki. Laget har under dagen gjort klart med Oscar Engsund från Frölunda. Backen går direkt in i laguppställningen i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".