Isabelle Gulldén och Jamina Roberts under svenska damlandslagets träning inför handbolls-EM i Göteborg.
Isabelle Gulldén och Jamina Roberts under svenska damlandslagets träning inför handbolls-EM i Göteborg. Foto: TT.

Sverige närmar sig EM-formen

Det svenska damlandslaget i handboll EM-laddar med dubbellandskamp mot Tyskland i helgen. Första mötet slutade oavgjort, 24-24.

Det var en jämn och underhållande match som spelades i tyska Hamm. Lagen följdes åt spel- och målmässigt under hela matchen, 15-15 i början av andra halvleken blev till 18-18, 21-21 och till slut 24-24 med svensk boll under matchens sista 45 sekunder.

Det tyska försvaret var dock kompakt och närmare än ett frikast i slutsekunden kom inte svenskorna.

Isabelle Gulldén - som vanligt bra under matchen - lyckades få frikastet genom den skyddande muren, men målvakten Clara Woltering räddade.

Gulldén gjorde åtta av målen i ett försvarsmässigt starkt Sverige, som dock saknade det riktiga "drivet" i kontringsspelet. Även Anna Lagerquist (i sin blott andra landskamp) och Hanna Blomstrand gjorde bra i från sig.

Nu återstår det bara två matcher före EM-slutspelet: returmötet med Tyskland i Trier på söndagen och sedan ett möte med Frankrike i Alingsås den 30 november.

EM spelas i fem svenska städer - Stockholm, Kristianstad, Helsingborg, Malmö och Göteborg - med start den 4 december.

EM-finalen spelas i Göteborg den 18 december.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".