Isabell Werth.
Isabell Werth. Foto: TT.

Kittel tvåa – världsettan Werth vann

Patrik Kittel: ”Ett av mina starkaste resultat någonsin”
4:01 min

Tävlingschefen rådde inte på världsstjärnan Isabell Werth. Patrik Kittel slutade tvåa i küren men var nöjd med hästshowen i Friends.

– Konceptet har varit en stor succé. Mitt mål är att få en tävling i klass med en olympisk final, säger han.

Isabell Werth, 47, har vunnit allt som går att vinna och det flera gånger om. Fyra OS-guld, fyra VM-guld och hela tretton EM-guld sticker ut på tyskans långa meritlista. Nyligen toppade hon världscuptävlingarna i Stuttgart och nu kan hon även lägga till triumfen i Top Stars i Friends.

Världsettan följde upp lördagens seger i Grand Prix med att glänsa i küren, det fria programmet. På Don Johnson fick Werth 82,575 procent.

– Jag är verkligen nöjd. Don Johnson var fantastisk. Jag kunde ta risker och det var lätt att rida. Jag gillar det här tävlingsformatet och jag kommer gärna tillbaka, säger Werth till SVT.

Patrik Kittel har kämpat med Deja ett tag men dagarna i Friends och andraplatsen gav framtidstro inför EM i Göteborg i augusti. Landslagsstjärnan fick 80,825 procent efter en snudd på felfri ritt, jublade och gav tummen upp mot frun Lyndal Oatley på läktaren.

– Jag är väldigt nöjd även om man naturligtvis alltid vill vinna. Jag visste att Werth skulle vara svår att slå men jag gjorde mitt bästa. Jag hade nästan 81 procent och hon hade 82, så det var nära världstoppen. Ett av mina starkaste resultat någonsin, säger Kittel till Radiosporten.

Tinne Vilhelmson Silfvén gav inte sig själv chansen att gå för segern i och med att hon valde att vila topphästen Don Auriello. Paridon Magi är inte av samma höga kaliber men saknar inte kapacitet. Det visade ekipaget som belönades med 78,375 procent av domarna. Det gav femte plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".