Charlotte Kalla med landslagsläkaren Per Andersson (tv) och hennes tränare Magnus Ingesson.
Charlotte Kalla med landslagsläkaren Per Andersson och tränaren Magnus Ingesson. Foto: Anders Wiklund/TT

Kalla flygs till Stockholm för läkarundersökning

Charlotte Kalla: ”Kroppen ville inte alls det jag ville”
0:57 min

Charlotte Kalla fick en mardrömsstart på säsongen i finländska Ruka med en 75:e plats. Efter tävlingarna flygs nu stjärnan till Stockholm för att läkarundersökas.

Charlotte Kalla tog sig i mål drygt fyra minuter efter Marit Björgen på 10 kilometer klassiskt.

– Det var en annorlunda känsla i kroppen idag. Det funkade bra fram till två kilometer men sen ville kroppen inte alls det jag ville. Jag vet faktiskt inte vad som hände. Jag har inte känt så här tidigare, jag får sätta mig ner med lite distans och utvärdera, sa Kalla till Radiosporten efter loppet.

Enligt nsd.se ska Charlotta Kalla nu flygas till Stockholm, där en undersökning väntar under måndagen - för att se om det kan vara något medicinskt fel på henne.

– Det är ju ändå hälsan som är det viktiga. Att hon får vara frisk och hel, säger Kallas tränare Magnus Ingesson till tidningen.

Landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson vill inte spekulera i vad som kan ha påverkat Kallas prestation, men säger att de ska göra en grundlig undersökning.

– Naturligtvis måste vi titta noggrant på vad det här kan röra sig om och vi ska naturligtvis göra en ordentlig medicinsk utredning och se om vi finner någonting som inte står helt rätt till, säger Per Andersson till Radiosporten.

Redan kommande veckoslut väntar minitouren i Lillehammer. Med eller utan Kalla?

Enligt Ingesson är det tveksamt om Kalla kommer till start.

– Nja. Jag tror inte hon vill köra i Lillehammer med den fysiska status hon hade i dag. Då vill man ju inte tävla alls.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".