Sara Jonasson avled i en olycka.
Sara Jonasson avled i en olycka. Foto: Danssport.se

Landslagsdansaren Sara Jonasson har avlidit: ”Oerhört svårt”

Sara Jonasson slungades av en fyrhjuling i samband med en viltolycka - och hennes liv gick inte att rädda.

Sara Jonasson blev bara 22 år gammal.
Landslagsdansaren var med om en viltolycka tillsammans med pojkvännen Pontus när paret åkte fyrhjuling i Ludvika under lördagen och hon avled av skadorna. 

– Det kom det ett rådjur från vänster sida, jag såg det inte först, jag såg bara en brun fläck på asfalten. Vi hoppade till och körde rakt över djuret. Då gick styrstaven under fyrhjulingen av och vi gick ner i diket, säger Pontus till Expressen, som vidare skriver att fyrhjulingen träffade ett träd, så de studsade åt vänster. Pontus flög av och Sara flög rakt in i en björk.

Sara Jonasson var landslagsdansare och regerande svensk mästare i Rock'n'roll när hon gick bort.

– Att kunna förstå, ta in och att sätta ord på känslorna är oerhört svårt när något så fruktansvärt tragiskt händer. Svenska Danssportförbundet kommer att göra allt vi kan för att stötta alla berörda i denna svåra stund, säger Lena Arvidsson, ordförande i Svenska Danssportförbundets styrelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".