Hammarbys Erik Israelsson klappas om av Birkir Mar Saevarsson, i mitten Imad Kahlili, Mats Goberg Solheim (77) och Romulo Cabral Pereira Pinto efter 1-0 målet under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Falkenbergs FF och Hammarby IF på Falkenbergs IP.
Arkivbild. Foto: Thomas Johansson/TT

Ny tränare klar för Hammarby

Den 36-årige dansken Jakob Michelsen ersätter Nanne Bergstrand. Han lämnar Sønderjyske och tar över Hammarby.

Snacket hade gått hela hösten, men halvvägs in i november kom beskedet att Hammarby gör sig av med Nanne Bergstrand efter tre år på tränarposten. Den tidigare Kalmar FF-hjälten hade fört upp klubben från superettan och etablerat laget i allsvenskan, men inte fått den utveckling i Hammarbys spel han öppet predikat om.

I stället väljer "Bajen" och sportchefen Mats Jingblad att satsa på en ung dansk: Sønderjyskes 36-åring Jakob Michelsen. Det bekräftas på den danska klubbens webbplats.

Förra säsongen kom Sønderjyske på andraplats i danska ligan, trots sina relativt små resurser, och Jakob Michelsen prisades som årets tränare.

Mer om Fotbollslag Hammarby

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".