Gareth Southgate
Gareth Southgate. Foto: OLI SCARFF

Klart: Southgate blir kvar i England

Fyra matcher, noll förluster.

Gareth Southgate har belönats med jobbet som permanent förbundskapten för England.

– Jag är extremt stolt över att bli förbundskapten. Men jag är medveten om att få jobbet är en sak, och att lyckas är en annan, säger 46-åringen.

Gareth Southgate kastades in i jobbet som engelsk förbundskapten i slutet av september. Den skandalomsusade Sam Allardyce hade fått sparken och den dåvarande U21-förbundskaptenen Southgate fick ta över på tillfällig basis, medan förbundet sökte nya kandidater.

Men längre än så kom de inte. Gareth Southgate har vunnit två av fyra landskamper, spelat oavgjort i de andra två, och har nu belönats med ett fyraårskontrakt av det engelska fotbollsförbundet.

– Han skötte sig extremt bra under de fyra matcherna som han har haft ansvar för och har imponerat under en tuff intervjuprocess. Gareth är en fantastisk ambassadör av det FA står för, är en utmärkt taktiker och ledare men är först och främst en vinnare. Och det är en viktig del av jobbet, säger FA:s vd Martin Glenn till förbundets webbplats.

– Jag har verkligen njutit av att arbeta med de här spelarna och det finns enorm potential. Jag kommer att ge allt för att landet ska ha ett lag att vara stolta över, säger Southgate.

Mer om Internationell landslagsfotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".