Özcan Melkemichel
Özcan Melkemichel är Djurgårdens nya tränare. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Melkemichel tar över Djurgården

Özcan Melkemichel: ”Är hedrad och stolt”
4:53 min

Djurgården har presenterat en ny tränare inför kommande säsong. Det blir Özcan Melkemichel som tar över som huvudtränare.

– Jag ser fram emot det här, jag är hedrad och stolt över att vara tränare för Djurgården, säger Özcan Melkemichel.

48-åringen kommer närmast från AFC United som han var med och förde upp till allsvenskan den här säsongen efter en andraplats i superettan. 

– Jag hatar att förlora, hat är ett starkt ord men jag gillar inte känslan när man har förlorat, säger Özcan Melkemichel.

Melkemichel ersätter engelsmannen Mark Dempsey som kom till Djurgården i somras, men som i oktober bestämde sig för att tacka nej till en fortsättning.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson beskriver Melkemichel så här på klubbens hemsida:

– En vinnare, som har vunnit sju av elva serier, där den största bragden är att ta AFC från division 1 ända upp i Allsvenskan. Sättet han har gjort det på är imponerande där de släppt in väldigt lite mål med ett starkt försvarsspel och vunnit många av de viktiga toppmatcherna. Özcan är en stark personlighet med ett tydligt ledarskap som skapar en bra gruppkänsla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".