Calle Halfvarsson
Calle Halfvarsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Calle Halfvarsson har varit magsjuk inför världscupens minitour i Lillehammer: ”Har varit en strulig vecka”

Halfvarsson: "Varit lite risig i kistan"
3:01 min

Calle Halfvarsson leder världscupen efter premiärhelgen.
Men veckan har varit strulig. 
En magsjuka har stört honom.
– Jag har varit risig i kistan, säger han.

Efter den gångna helgens succé i finska Ruka leder Calle Halfvarsson världscupen i skidor. Men formen är inte på topp inför minitouren i Lillehammer den kommande helgen.

– Det är helt okej idag. Det har varit en strulig vecka. Jag fick problem med magen efter söndagens lopp i Kuusamo, och sen har jag varit risig i kistan, säger han till Radiosporten, och fortsätter:

– Det börjar bli bättre nu, så jag hoppas det ska bli helt bra till tävlingarna.  Jag mådde fruktansvärt dåligt i söndags kväll och så blev vi kvar i Finland en dag till. 

– Jag kunde tyvärr inte njuta av att det gick bra.

Bättre mår Stina Nilsson, som leder damernas världscup efter premiärhelgen.

– Jag tycker det ska bli kul att tävla, jag tycker det ska bli jättekul att köra två distanslopp. Just nu är det fokus på sprinten eftersom den ligger först, så vi har rekat sprintbanan och den ser bra ut, säger hon.

Charlotte Kalla saknas i den svenska truppen, på grund av de hjärtproblem som hon drabbades av i Finland. När hon kommer tillbaka är oklart, berättar förbundskapten Rikard Grip:

– Just nu vill vi ta en dag i taget, att hon kommer igång med träningen, så får vi se när tiden är mogen för att tävla. Hon tränar, men det är en successiv stegring i det, säger han.

Borde hon fullföljt loppet?
– Jättesvårt att säga och lätt att vara efterklok. Men vi ska komma ihåg att våra åkare är extrema vinnarskallar. Vi vill ju också att de ska kämpa när det går tungt ibland.

– Den här balansgången är svår att bedöma i stridens hetta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".