Det blev en på papperet okej lottning för U21-landslaget.
Det blev en på papperet okej lottning för U21-landslaget. Foto: TT/Uefa

Bra lottning för U21-landslaget till EM i Polen – men ställs mot Marcus Rashfords England

Håkan Ericson: "Fanns nån grupp som såg tuffare ut..."
3:06 min

Efter U21-EM-lottning ansåg många att Sverige fick en drömlottning.
Det håller inte Håkan Ericson med om.
– Att säga att det är en dröm vore att ta i, säger den svenske förbundskaptenen.

Det svenska U21-landslaget har fått många tuffa lottningar de senaste åren.

Men det fick de inte nu. När laget drogs fram vid lottningen i Krakow undvek de både 2015 års finalmotståndare Portugal och stornationen Tyskland, som var obesegrade i kvalet. I stället blev det Polen från den toppseedade gruppen.

– Även om jag hoppas att det kommer att vara jättemånga svenskar nere i Polen så kommer vi ju naturligtvis att vara i underläge i den matchen vad gäller publik, säger Ericson till Radiosporten, och fortsätter:

– Men samtidigt så drar det ju med sig väldigt mycket roligt vad gäller uppmärksamhet och inspiration. Och givetvis så kommer det ju ett tryck på hemmanationen som jag hoppas att vi kan utnyttja. 

De två lagen som senare drogs till Sveriges grupp var in England (med storspelare som Manchester Uniteds Marcus Rashford) samt Slovakien. England var det enda laget som besegrade Sverige i fjolårets EM.

– De är ju tuffa. Det är ju alltid speciellt för ett svenskt lag att möta EM. Oftast brukar det ju vara väldigt jämna matcher, och vi känner att vi har en möjlighet varje gång vi ställer upp mot England, säger Ericson, men lägger till:

– Det är klart att på förhand är väl England favoritlaget i den här gruppen.

Sveriges gruppspelsmatcher blir den 16, 19 och 22 juni. Den första matchen blir mot England i staden Kielce. Därefter följer värdnationen i Lublin. Avslutningen blir således mot Slovakien, i Lublin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".