Linn Blohm.
Linn Blohm. Foto: TT.

EM-hoppet lever för Blohm

Handbollslandslagets fotskadade mittsexa Linn Blohm fick positiva besked från magnetkameraundersökningen av foten. Nu väntar tester för att avgöra om hon kan spela EM-premiären mot Spanien på söndag.

Handbollslandslaget har varit skadedrabbat inför EM på hemmaplan. Isabelle Gulldén och Nathalie Hagman klev av i träningslandskampen mot Tyskland förra veckan men räknar med att kunna spela premiärmatchen mot Spanien på söndag i Stockholm.

EM-hoppet lever även för Linn Blohm, som har en stressfraktur i foten. Mittsexan har genomgått en magnetkameraundersökning som gav positiva besked och nu väntar belastningstester under fredag och lördag för att avgöra om hon kan bli aktuell för spel i EM-premiären.

– MR-undersökningen visade att frakturen ser ut som förväntat vid den här tidpunkten efter skadan och det finns inga tecken på komplikationer i läkningen. Vi stegrar nu belastningen successivt med mål att kunna spela i premiären på söndag, säger landslagets läkare Michael Svensson Hendelberg i ett pressmeddelande.

Frida Tegstedt, som varit med under EM-uppladdningen i stället för Blohm, kommer att följa med laget till Stockholm i morgon.

Relaterat

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".