Helle Thomsen.
Helle Thomsen. Foto: TT

”Jag hade gärna fortsatt som förbundskapten Sverige”

Helle Thomsen: ”Mycket besviken på Midtjylland”
5:01 min

I våras fick Helle Thomsen inte fortsätta som svensk förbundskapten för hennes danska klubb Midtjylland som menade att hon inte kunde dela sin tid mellan Sverige och den danska ligaklubben. Därför kom det som en chock när hon bara några månader senare fick sparken från samma danska klubb.

– Jag hade gärna fortsatt i Sverige och blev mycket besviken på Midtjylland, säger den frispråkiga danskan till Radiosporten.

Nu blev hon istället hastigt och lustigt förbundskapten för Nederländerna som efter en fjärdeplats i OS i Rio och ett silver i senaste VM tillhör favoriterna i EM.

Nederländerna som spelar sina matcher i Kristianstad har Tyskland, Polen och Frankrike i sin grupp där Thomsen menar att Frankrike blir oerhört tuffa att möta.

Givetvis har hon följt Sverige noggrant eftersom lagen med stor säkerhet kommer att stöta på varandra i mellanrundan.

– Jag hade gärna haft Isabelle Gulldén och Sabina Jacobsen i laget, säger Thomsen som samtidigt är förvånad över att Linnea Torstensson är petad ur Sveriges trupp.

– Torstensson är en världsklassförsvarare, jag hade nog tagit ut henne, säger Helle Thomsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".