Sverige klart för semifinal.
Sverige klart för semifinal. Foto: TT.

Krossen: Sverige klart för VM-semi

Kim Nilsson: ”Ville ha en enkel seger”
2:35 min

Sverige krossade Tyskland i VM-kvartsfinalen med 11–0 och är klart för semifinal.
– Det kommer bli en annan typ av match jämfört med tidigare. Sverige behöver höja sig, säger Radiosportens Peter Ahnberg.

Ännu så länge har Sverige inte behövt visa världsklassen. Men mot Tyskland visade svenskarna att det börjar hetta till i leden.

När de som ska göra målen klev fram - Kim Nilsson och Alexander Galanta Carlström gjorde tre var - och målvakten Johan Rehn höll sin kasse ren blev det den största segern och enda nollan hittills i Riga. Tidernas tionde seger mot Tyskland på tio möten bjöd på klasskillnad.

– Vi har jättemycket boll och Tyskland har svårt att slå upp bollen i deras anfallszon. Vi pratar om det innan och ville ha en ganska enkel seger idag för att spara så mycket energi som möjligt, säger Kim Nilsson till Radiosporten. 

I tisdagens första kvartsfinal utklassade Tjeckien Estland med 8-2. Övriga två kvartsfinaler, Schweiz-Norge och Finland-Danmark, spelas på fredagen. Kim Nilsson vet redan vilket lag Sverige ska sikta in sig på i lördagens semifinal.

– Jag tror det blir Schweiz. Det är nu det börjar, säger Nilsson. 


Sverige-Tyskland 11-0 (2-0, 5-0, 4-0)

Sverige: Alexander Galante Carlström 3, Kim Nilsson 3, Rikard Eriksson 2, Henrik Stenberg 2, Linus Nordgren.
Publik: 979.


Tjeckien-Estland 8-2 (2-2, 4-0, 2-0)

Tjeckien: Tom Ondrusek 3, Daniel Sebek, Tomas Sykora, Marek Matejcik, Matej Jendrisak, Patrik Suchanek.
Estland: Andreas Woiduma, Patrik Kareliusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".