Arkivbild: Anna Holmlund (t.v.).
Arkivbild: Anna Holmlund (t.v.). Foto: Christine Olsson/TT

Dramatik i backen när Näslund och Holmlund kolliderade i skicrosspremiären

Anna Holmlund och Sandra Näslund var på väg mot en dubbelseger i skicrosspremiären i Val Thorens. Då krockade de båda svenskorna med varandra och Näslund tog sig till slut i mål som trea.

Både Anna Holmlund och Sandra Näslund imponerade i tävlingen. I finalen hade båda svenskorna kopplat ett klart grepp. Holmlund ledde före Näslund som utmanade i en av de sista kurvorna. Näslund kom upp jämsides med Holmlund som inte kunde kontrollera nästa sväng utan körde rakt in i Näslund.

Båda svenskorna flög in i skyddsnätet och det dröjde innan de kunde ställa sig på benen. Näslund gled sedan i mål som trea och Holmlund fyra. Kanadensiskan Marielle Thompson vann före schweiziskan Fanny Smith.

Det var dubbelt franskt i topp i herrfinalen, Jean Frederic Chapuis vann före Sylvain Miallier med Victor Öhling Norberg på tredje plats.

Världscupen i skicross inleds med en alptour. Redan i morgon kör de igen i franska Val Thorens.


Världscupen, herrar, skicross:

1) Jean Frederic Chapuis, Frankrike
2) Sylvain Miallier, do
3) Victor Öhling Norberg, Sverige
...
26) Viktor Andersson, Sverige

Världscupen, damer, skicross:

1) Marielle Thompson, Frankrike
2) Fanny Smith, Schweiz
3) Sandra Näslund, Sverige
4) Anna Holmlund, Sverige

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".