ÖSTERSUND 20151204 Jesper Nelin när svenska herrlaget hade träning på fredagen under världscupspremiären i skidskytte i Östersund. Foto: Christine Olsson / TT
Foto: Christine Olsson / TT

Svenska herrstafettlaget i skidskytte diskat i Pojkljukas världscup efter att Jesper Nelin använt omärkta skidor

Först gick det för långsamt i spåret,
Därefter blev laget diskat.
De svenska skidskytteherrarna vill nog helst glömma dagens stafett.

Det svenska laget, som bestod av Torstein Steneresen, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Peppe Femling, åkte i mål på tolfte plats.

Men några världscuppoäng får de inte med sig. Laget diskades strax därefter. Detta efter att Jesper Nelin använt skidor utan den obligatoriska märkningen som alla åkare måste ha. Det berättar det svenska skidskytteförbundet för SVT.

Stafetten vanns av Frankrike. Ryssland tog hem andraplatsen och Tyskland blev trea.

Damlaget slutade på åttonde plats. Skyttet fungerade okej - svenskorna behövdes sex extraskott men klarade sig utan straffrunda - men farten i spåret var inte tillräcklig.

Tyskland och Frankrike gjorde upp om segern efter att ha gått ut tillsammans på fjärde sträckans slutrunda. Laura Dahlmeier, som tidigare vunnit både sprinten och jaktstarten i Pokljuka, körde i från Marie Dorin Habert och ordnade tysk seger.

Mer om Skidskytte

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".