Rysk publik och Tove Alexandersson i skidorienterings-EM 2016.
Rysk publik och Tove Alexandersson i skidorienterings-EM 2016. Foto: TT.

Efter ryska dopningsfusket – orienteringsförbundet kan flytta VM

Orienteringsförbundet: ”Undersöker vilka möjligheter vi har”
1:21 min

Efter uppdagandet kring det systematiska dopningsfusket i Ryssland ser nu även internationella orienteringsförbundet över möjligheten att flytta VM från landet.

I går meddelade det internationella bob-och skeletonförbundet att man flyttar VM i februari från Ryssland på grund av rapporten häromdagen som berättade om mycket omfattande systematiskt dopningsfusk i Ryssland.

Vitali Smirnov som är chef för den ryska antiodopningskommisionen säger till nyhetsbyrån Reuters att fler idrotter kan komma att överväga att flytta tävlingar från Ryssland av samma skäl.

Och det är just vad det internationella orienteringsförbundet överväger. VM i skidorientering ska gå i Ryssland i början av mars men:

– Inget beslut är fattat åt något av hållen. Jag hoppas att beslut tas denna vecka. Vi undersöker vilka möjligheter vi har, säger generalsekreteraren på det internationella orienteringsförbundet Tom Hollowell.

Skidorienterings-VM har planerats att gå i ryska Krasnojarsk i början av mars, och världscupavslutningarna i längdskidor och skridsko ska också köras i Ryssland, liksom en världscupvecka för skidskyttarna.

Mer om Ryska dopningsskandalen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".