Tim Kennedy har spelat sin sista match för Luleå.
Tim Kennedy har spelat sin sista match för Luleå. Foto: Robert Granström/TT

”Höstens största SHL-flopp” Tim Kennedy lämnar Luleå och flyttar hem till USA

LG Jansson: "Har varit rörigt"
2:34 min

I går utsågs han till höstens största flopp i SHL.
Nu lämnar Tim Kennedy Luleå.
I stället flyttar han tillbaka till USA.
– Saker och ting har inte gått som planerat, säger han.

Tim Kennedy var tänkt att bli en av Luleås största stjärnor, när han värvades från finska Jokerit inför säsongen.

Så har det inte blivit. Amerikanen har inte alls motsvarat förväntningarna, och har stundtals varit helt petad från Luleås lag. Under höstsäsongen stod han bara för 2 mål på 18 matcher, och i går utsåg Radiosportens hockeykommentator Magnus Wahlman Kennedy till höstens största flopp i SHL, när hockeypodden Istid summerade höstsäsongen.

– Han värvades som en blivande poängkung i Luleå. Han har varit petad under flera matcher, borta, satt på läktaren och bänken i Luleå. Det har varit en superflopp och därför en bidragande orsak till att Luleå ligger där de ligger, sade han.

Nu står det klart att det inte blir några fler matcher för Kennedy i Luleå. I dag meddelade klubben att Tim Kennedy lämnar laget.

– Det är olyckligt att saker och ting inte gått som planerat här i Luleå. Därför har vi tagit ett familjebeslut på att flytta hem till USA igen. Jag kan bara tacka Luleå Hockey för den här möjligheten att få spela i SHL och önskar laget all lycka till framöver och att man vinner SM-guld redan till våren, säger han i ett uttalande.

Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström erkänner att Kennedy inte motsvarat förväntningarna.

– Det går inte att komma ifrån att Tim Kennedy fick en riktigt tuff start på säsongen. Han kom in i laget senare än de andra spelarna och var dessutom skadad under en period, säger han, och fortsätter:

– . Allt detta och en tuff familjesituation har bidragit till att han inte inledningsvis kunnat leverera utifrån sina egna och våra förväntningar.

I stället för Tim Kennedy kommer nu Joakim Hillding att spela i Luleå. Han värvas från Växjö, där han i höst gjort 6 poäng på 24 matcher.

– När vi nåddes av beskedet att Kennedy ville flytta hem så blev det plats över som behövde fyllas så snart som möjligt. Att vi har signat Joakim för resterande delen av säsongen känns väldigt bra utifrån att han redan har spelat nästan 300 SHL-matcher och att han har en god bild om vårat lag, säger "Osten", och fortsätter:

– Joakim Hillding har kompetenser för att vara en spelare på absolut toppnivå i SHL, vilket han även visat upp tidigare och det är bägge parters intention att han skall kunna hitta dit även i Luleå Hockey, vilket skulle göra honom till en mycket betydelsefull spelare för laget under andra halvan av säsongen.

Hör LG Jansson och Magnus Wahlman diskutera höstens SHL-floppar i ljudklippet här ovanför, och hela avsnittet här under.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".