Participants start behind snow covered trees during the women's 4x6 kilometers relay race at the Biathlon World Cup in Oberhof, central Germany, Wednesday, Jan. 7, 2015. Czech Republic won the competition. AP Photo/Jens Meyer
AP Photo/Jens Meyer

31 ryska skidskyttar misstänks vara dopade

Den ryska dopningsskandalen rullar vidare.
Nu misstänks 31 ryska skidskyttar ha varit dopade.
Bland dessa finns flera världscupåkare.

Det går knappt en dag utan att det kommer en nyhet om Ryssland och dopning just nu.

Här är det senaste: Det internationella skidskytteförbundet (IBU) har fått en lista från den internationella antidopningsbyrån Wada. På den listan finns 31 ryska skiodskyttar som misstänks för dopning.

– Någon av de 31 utövarna är redan avstängda och andra har slutat. Men det mest brådskande är att få en bedömning av de skidskyttar som just nu deltar i våra internationella tävlingar, säger IBU:s ordförande Anders Besseberg till den norska tidningen VG, och fortsätter:

– Jag räknar med att vi i styrelsen kommer att få rekommendationer (från en expertgrupp som tittar på McLaren-rapporter och andra dokument från Wada) inom en vecka, och mot den bakgrunden kunna sålla ut de utövare som kommittén anser bör stängas av.

Svenska skidskytteförbundets ordförande Olle Dahlin, som är vice ordförande i EBU, har varit i kontakt med Sveriges förbundskapten Wolfgang Pichler. Pichler tränade det ryska damlandslaget 2011-2014.

– Jag träffade Wolfgang i fredags i samband med att McLaren-rapporten släpptes. Han är lika frustretad som alla andra, säger Dahlin till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".