Eslövs Robert Svensson.
Eslövs Robert Svensson. Foto: Per Hällström.

Eslöv skrällde i Champions League – till kvartsfinal

Eslövs AI gjorde det igen. Mot alla odds vann laget den avgörande matchen i gruppspelet i Champions League-pingisen mot Jekaterinburg, rankat högst av alla lag, och säkrade därmed en plats i kvartsfinalen.

– Det här var riktigt skönt. Vi har haft en jobbig höst med skador och att ändå gå till slutspel visar på vilken styrka det finns i klubben och laget, sade Eslövs tränare Peter Andersson, som för bara två dagar sedan utsågs till en av tre förbundskaptener för svenska herrlandslaget.

Det blev en osannolik utveckling av matchen. Xu Hui, som varit säkerheten själv, inledde med att förlora i tre raka set mot storspelande Alexander Sjibajev.

Men Robert Svensson, som på grund av ryggskada bara medverkat sporadiskt under hösten, spelade mycket inspirerat och vann i tre raka mot Ilya Zjidkov.

– Starkt av Robert att i det läget gå in och vinna i tre raka, kommenterade Jan-Ove Waldner, som fanns på plats för att heja fram Eslövs AI.

Skälet till den forne pingiskungens närvaro var inbjuden till Robert Svenssons bröllop med sin Caroline på lördagen.

Vad man inte visste i det läget var att den här matchen kom att bli matchavgörande. Den förre stjärnspelaren Zoran Primorac lämnade överraskande w o mot Daniel Kosiba Det blev bara en spelad boll för den kroatiske 47-åringen.

Xu Hui hade sedan inga bekymmer att fastställa slutresultatet till 3-1 och därmed se till att Eslöv på nytt är klart för kvartsfinalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".