Kajsa Kling i Val d'Isère.
Kajsa Kling i Val d'Isère. Foto: Giovanni Auletta/AP/TT

Kajsa Kling långt efter i Val d'Isère

Kajsa Kling har startat säsongen lysande. Men lördagens världscuptävling i Val d'Isère blev en besvikelse för 27-åringen – som skrek ut sin ilska mitt under störtloppet.

Fartspecialisten Kajsa Kling har radat upp topplaceringar i inledningen av världscupsäsongen. I störtloppspremiären i Lake Louise fick hon till en fullträff med en tredjeplats. Pallplatsen följdes upp med en femteplats dagen efter – även det i störtlopp – och sedan en fjärdeplats i super-G.

Men i lördagens störtlopp i franska Val d'Isère fick Kajsa Kling inte till åkningen. Svenskan hade det tidiga startnumret fem och tappade stadigt jämfört med italienskan Sofia Goggias ledartid. I mitten av backen gick det inte att ta miste på Klings besvikelse när en av tv-sändningens mikrofoner fångade svenskans svordomar.

Kajsa Kling slutade på en 18:e plats – 1,65 sekunder efter segraren, slovenskan Ilka Stuhec.

– Jag måste mer framåt och binda ihop svängarna mer, precis som igår. Jag vill inte ta med mig något från i dag utan bara glömma och skita i dagens tävling. Nu ska jag sikta på imorgon, säger Kling till skidförbundets hemsida.

I morgon, söndag väntar super-G i den franska alporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".