Maria Rydqvist.
Maria Rydqvist. Foto: TT

Svensk pallplats i stafetten

Torgny Mogren: "Två gjorde toppinsatser"
1:08 min

Sverige slutade trea i damernas stafett i franska La Clusaz, främst efter en riktigt stark insats av Stina Nilsson på andra sträckan.

– Bra åkt av tjejerna, säger Radiosportens expert Torgny Mogren.

Det svenska laget med Emma Wikén, Stina Nilsson, Maria Rydqvist och Anna Dyvik (som ersatte Charlotte Kalla), inledde något svajigt när Wikén på första sträckan hade det kämpigt och Sverige låg sexa och 46 sekunder efter vid växlingen med Stina Nilsson, som däremot blev ett ordentligt lyft. Efter en stark insats tog hon sig förbi de fem närmaste lagen och Sverige var plötsligt tvåa.

Maria Rydqvist var 20 sekunder snabbare än norskan Ragnhild Haga på tredjesträckan. Sverige var fortsatt tvåa och en pallplats var i sikte.

Anna Dyvik, som gjorde sin första världscup-stafett, orkade inte riktigt hålla emot Finland som passerade, men hon kunde se till att Sverige åkte i mål som trea – 21 sekunder före Ryssland, och drygt 18 sekunder efter Finland.

– Det är bra åkt av tjejerna. Jag hade satt dem mellan plats 3 och 5. Det var var realistiskt att tro på innan, säger Radiosportens expert Torgny Mogren.

Världscupledaren Heidi Weng avslutade Norges sträcka (förutom henne var Ingvild Flugstad Östberg, Marit Björgen och Ragnhild Haga med i laget), vann med 50 sekunder före Finland.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".