Damkronorna jublar, arkivbild.
Damkronorna jublar, arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Damkronorna avslutade hemmaturneringen i Linköping med seger

Lagkapten Emilia Ramboldt: ”Tycker vi kan vara nöjda”
3:16 min

Damkronorna vann den sista matchen i fyrnationsturneringen mot Ryssland.

– Inställningen var mycket bättre i dag, säger lagkapten Emilia Ramboldt.

Anna Kjellbin, Lisa Johansson och Rebecca Stenberg gjorde de svenska målen i 3-1-segern.

– Jag tycker att vi avslutar riktigt bra, vi spelar smart och klokt i dag och det var skönt för tjejernas självförtroende att få en vinst, säger förbundskapten Leif Boork.

Sverige inledde fyrnationsturneringen i Linköping med att vinna på straffar mot Tyskland. Därefter blev det en storförlust mot Finland i lördagens match, grannlandet vann med hela 4-0 och står dessutom som slutsegrare i turneringen. Damkronorna slutade tvåa.

– Det som var bra med den här turneringen är att vi möter Tyskland och Ryssland som vi inte har mött på ett år. Det är lite olika spelstilar och det är viktigt att man upprätthåller kunskapen om olika motståndare för de här kommer vi förmodligen att få möta i VM, säger Leif Boork.

Damkronornas lagkapten Emilia Ramboldt är nöjd med lagets insats.

– Vi slår Ryssland som vi inte har slagit på ett tag, de har slagit ut oss i kvartsfinal två år i rad på VM, men sedan finns det så klart alltid detaljer som man kan förbättra. Framförallt utvisningarna, säger hon.

Nästa landslagssamling sker i början av januari då Damkronorna åker till Tyskland för en turnering med åtta deltagande lag.

VM avgörs i Plymouth, USA i början av april.


 Sverige-Ryssland 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Andra perioden: 1-0 (4.39) Anna Kjellbin (Felicia Linder, Sabina Küller), 1-1 (16.54) Jelena Dergatjeva (Maria Batalova) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (6.53) Lisa Johansson (Johanna Fällman, Anna Borgqvist), 3-1 (9.53) Rebecca Stenberg (Johanna Fällman, Annie Svedin) spel fem mot fyra.

Skott: 27-27 (7-11, 10-13, 10-3).

Utv, Sverige: 6x2. Ryssland: 10x2.

Domare: Richard Magnusson, Sverige, och Johan Magnusson, do.

Mer om Damkronorna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".