Anna Holmlund.
Anna Holmlund. Foto: TT.

Holmlund medvetslös efter krasch på träning

Anna Holmlund vårdas på sjukhus
0:54 min

Den svenska skicrossåkaren Anna Holmlund kraschade på en träning inför världscuptävlingarna i Innichen. Holmlund vårdas nu på ett sjukhus i Bolzano där hon hålls nedsövd.

– Anna körde ett av träningsåken i banan och tappade balansen över en av rullarna och fick ett felskär. Det var inte någon ovanlig situation eller något stort hopp utan det var i en vanlig del av banan. Hon fick ett felskär och slog i huvudet, säger sportchef Joar Båtelson till Radiosporten.

Holmlund förlorade medvetendet vid kraschen och flögs med helikopter till traumacentret i Bolzano. Där konstaterades blödningar i hjärnan och hon opererades akut och hålls tills vidare nedsövd på intensivvårdsavdelning.

”I nuläget går det inte att uttala sig om den närmaste utvecklingen då läget fortfarande är instabilt”, skriver Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande.

Holmlund tog brons i OS i Sotji 2014 och vann den totala världscupen förra säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".