Petra Kvitova utsattes för en attack i sitt hem.
Petra Kvitova utsattes för en attack i sitt hem. Foto: Jean-Francois Badias

Tennisstjärnan Petra Kvitova attackerad med kniv

Den tjeckiska tennisstjärnan Petra Kvitova skadades när hon attackerades av en knivbeväpnad man i sitt hem i Prostejov. Den dubbla Wimbledon-mästarinnan ska ha fått skador på vänsterhanden.
”Det var verkligen inte trevligt”, skriver hon i ett uttalande.

Den tjeckiska tennisstjärnan Petra Kvitova skadade handen allvarligt när hon attackerades av en knivbeväpnad man i sitt hem i Prostejov.

Den dubbla Wimbledon-mästaren opereras för sårskador - och riskerar att missa Australian Open i januari.

"När jag försökte försvara mig själv blev jag allvarligt skadad i min vänstra hand. Jag är skakad, men glad att jag lever", skriver Kvitova på Twitter.

"Skadan är allvarlig och jag kommer att behöva träffa specialister, men om ni vet något om mig så är det att jag är stark och att jag kommer kämpa ner det här".

Senare kom uppgifter från Kvitovas agent om att vänsterhanden, som är den hon spelar med, opereras. Samtliga fyra fingrar - men inte tummen - ska vara skadade.

Kvitova överfölls av en knivbeväpnad man vid ett rånförsök i sitt hem i Prostejov, nära Olomouc i sydöstra Tjeckien.

Gärningsmannen uppges fortfarande vara på fri fot.

Den 26-åriga världselvan Kvitova hade redan tidigare problem med en fotskada och hade tackat nej till Hopman Cup i Sydney som startar på nyårsdagen. Två veckor senare inleds Australian Open, årets första grand slam-turnering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".