Petter Menning, Khaddi Sagnia, Anna Haag, Johanna Bundsen och Kim Amb.
Petter Menning, Khaddi Sagnia, Anna Haag, Johanna Bundsen och Kim Amb. Foto: TT. Montage: SR.

Så firar idrottsstjärnorna jul

Anna Haag: ”Förhoppningsvis har jag inte intervaller på julafton”
6:50 min

Vissa passar på att vila från träningen – andra kör bänkpress. Så här firar fem av Sveriges idrottsstjärnor jul.

Kanotisten Petter Menning:

– Jag kommer fira jul med min familj, vi har ju blivit tre, och med några av de närmsta här i Sverige. Vi ska mysa och förhoppningsvis kanske det snöar lite.

– Jag brukar inte träna på julafton. Några gånger har jag gjort det men jag brukar ta det lugnt. Man får en dag i lugn och ro.

Längdhopparen Khaddi Sagnia:

– Vi firar ju inte jul för att vi är muslimer. Men samtidigt så älskar jag att baka. Och jag älskar verkligen julen så det kommer bli väldigt mycket julmusik och bakning. Jag kanske åker och hälsar på min syster i London och firar med henne och barnen. De kommer ha en julgran och lite klappar så det kommer ändå bli julstämning.

Längdskidåkaren Anna Haag:

– Alla vet att julen är som ett litet uppehåll, en andningspaus under en tuff säsong. Så man ser verkligen fram emot julen. 

Jag kommer fira hemma med min familj. Vi åker alltid på en skidtur, förhoppningsvis har jag inte intervaller på julafton i år. Sen handlar det mycket om att må och äta gott. Julen för mig handlar om att äta gott.

– Jag önskar mig en lugn och fin jul och så har jag önskat mig raggsockor. Det är skönt att ha när man är ute och tävlar.

Spjutkastaren Kim Amb:

– Antingen firar jag jul med familjen här hemma eller så åker jag över till min flickvän som kommer från Estland.

– Vi brukar köra lite jul-bänkpress på julafton. Men det är mest bara ploj. Men vi hinner nog med ett pass på julen.

Handbollsmålvakten Johanna Bundsen:

– De senaste åren har jag varit med min sambos familj på julafton och träffat min egen familj dagarna innan eller efter. Vi brukar ta sovmorgon, äta en god frukost och kanske gå ut och promenera lite och bara vara. Sen kollar vi på Kalle Anka och äter mycket onyttigt.

– Jag är inte jättemycket för julbord. Jag bli mätt så fort jag ser det men jag är nog mycket för sillen. Det har kommit med åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".