Sandras Näslund.
Sandras Näslund. Foto: Christine Olsson/TT.

Näslund förd till sjukhus

Landslagsläkaren: "Hon har gjort sig illa i armbågen"
1:09 min

Skicrossåkaren Sandra Näslund är förd till sjukhus med en armskada och huvudskada efter att ha ramlat i ett träningsåk inför världscuptävlingen i Innichen.

– Hon har gjort illa sig i armbågen och är på sjukhus för att röntga den, säger landslagsläkaren Jakob Swanberg til P4 Västernorrland.

Läkaren Paula Giggliotti som var på plats vid olyckan säger till Expressen att hon tror att Näslunds armbåge är helt av.

Näslund ska även ha slagit i huvudet vid fallet men enligt sportchef Joar Båtelsson har hon inga allvarliga huvudskador och har varit vid medvetande hela tiden.

– Ja, absolut. Det här är ingen stor grej, säger han till Expressen.

Det var i ett träningsåk inför världscuptävlingarna i Innichen som olyckan var framme. Näslund kommer inte till start i dagens tävling.

Platsen där Näslund föll under dagens träningsåk ska ha varit samma parti som landslagskollegan Anna Holmlund skadade sig i i måndags, enligt Aftonbladet. Holmlund vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador som är allvarliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".