Rysslands Sergej Lomanov under finalen mellan Ryssland och Finland vid bandy-VM.
ARKIVBILD: Rysslands Sergej Lomanov i bandy-VM. Foto: Rikard Bäckman/Bandypuls.se/TT.

Inget VM-spel för världsstjärnan

Sergej Lomanov Jr: ”Var sugen på att spela VM”
3:08 min

En av världens bästa bandyspelare kommer inte till spel i kommande VM. Ryske Sergej Lomanov Jr bekräftar till Radiosporten att han inte kommer att finnas med.

Ryske stjärnan Sergej Lomanov Jr, en av världens bästa bandyspelare, kommer inte att spela i VM som avgörs i Sverige i januari och februari nästa år. 

– Jag kommer inte att vara med i VM. Det har varit missförstånd med tränaren (Sergej Myaus, förbundskapten, Ryssland). Med tanke på hur han uttalade sig efter deras senaste turnering så tycker jag att vi har olika åsikter. Jag var sugen på att spela VM, men sen så säger tränaren att jag själv tackade nej. Det var synd att höra, säger Sergej Lomanov Jr till Radiosporten. 

Vänersborgsspelaren spelade i dag sin 15:e match i elitserien, och sin första annandagsmatch, när han fastställde slutresultatet i Vänersborgs bortaseger mot Gripen med 6-3.

– Det är en omställning. Det är annorlunda med bandyn i Sverige. Det är mer tålamod och hålla boll. Här är motståndarna mer samlade. Men jag tycker ändå att det går bra för mig. Man får mer erfarenhet och förstår mer hur svenskarna tänker. Det är nyttigt för mig, säger Lomanov Jr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".