Anna Holmlund
Skicrosstjärnan Anna Holmlund. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Anna Holmlund har flugits till Sverige – vårdas på Karolinska

Anna Holmund har flyttats till Karolinska universitetssjukhuset
0:24 min

Läget för svenska skicross-stjärnan Anna Holmlund är fortsatt allvarligt. Men under tisdagen flögs hon hem till Sverige.

Tillståndet för den svenska skicross-stjärnan Anna Holmlund är oförändrat allvarligt. Men under tisdagen flögs hon från Italien till Sverige.

Detta efter att hennes tillstånd varit stabilt de senaste dygnen – och att man då bedömt att hon varit stark nog för att flyttas.

– Anna har i dag flugits med ambulansflyg till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. De första rapporterna efter ankomsten tyder på att hon klarat transporten bra. Skadeläget är dock oförändrat allvarligt, Anna är fortfarande nedsövd och behöver fortsatt intensivvård, säger Jakob Swanberg, skicrosslandslagets läkare på skidförbundets hemsida.

Anna Holmlund kraschade illa under träning i italienska Innichen den 19 december och har vårdats på sjukhus i Bolzano där hon opererades för blödningar i hjärnan.

Relaterat

Mer om Skicross

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".