Maria Pietilä Holmner under träning i Sölden, Österrike.
Maria Pietilä Holmner under träning i Sölden, Österrike. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Maria PH om VM-hoppet: ”Bara att bita i sura äpplet”

Maria Pietilä Holmner: ”Jag hoppas jag har bra läkkött”
4:44 min

Maria Pietilä Holmner säger till Radiosporten att hon kommer att ”bita i det sura äpplet” för att hinna bli startklar till alpina VM.

Efter den otäcka kraschen i storslalomtävlingen i österrikiska Semmering gav röntgenundersökning besked att Maria Pietilä Holmners knäskada håller henne borta i sex till åtta veckor – och att VM i februari därmed är i fara.

Men Maria ”PH” har långt ifrån gett upp mästerskapet – och satsar hårt på att vara startklar – även om rehabiliteringen blir allt annat än enkel eller kul.

– Jag vet att det kommer att innebära sådan träning som man tycker är jättetråkig. Men det är bara att bita i det sura äpplet. Men det är vad som krävs för att jag förhoppningsvis kan stå på start i VM, säger Maria Pietilä Holmner till Radiosporten.

Det är långt ifrån givet att Pietilä Holmner först och främst blir kvitt skadan, och sedan är i form till alpina VM som avgörs i schweiziska Sankt Moritz 6-19 februari.

– Jag hoppas att jag har bra läkkött och att jag är duktig på att rehabilitera, säger hon. 

Relaterat

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".