Mikael Ishak under OS i Rio de Janeiro.
Mikael Ishak under OS i Rio de Janeiro. Foto: Pontus Lundahl/TT

Mikael Ishak skadad – lämnar återbud till januariturnén

Mikael Ishak har skadat knät och tvingas lämna återbud till januariturnén med herrlandslaget.

– En jäkla otur, säger han till fotbollförbundets hemsida.

Mikael Ishak har visat upp fin målform under hösten med sin danska klubb Randers. På 17 ligamatcher har han gjort åtta mål och det har ryktats om att både grekiska och belgiska klubbar uppvaktat svensken.

Herrlandslagets förbudskapten Janne Andersson har också uppmärksammat 23-åringens fina form och valde att ta ut honom till januariturnén i Abu Dhabi. Men bara dagar innan avfärd tvingas Mikael Ishak nu tacka nej på grund av en knäskada. 

Enligt förbundets hemsida fick Randersanfallaren en vridning i knät när han tränade på en konstgräsplan och en magnetkameraundersökning visade på ett uttänjt inre ledband.

– Det är jättetråkigt och en jäkla otur helt enkelt, säger Ishak.

Det är ännu inte klart om Janne Andersson kommer att kalla in någon ersättare.

– Det är jättetrist. Jag hade gärna velat lära känna honom och se honom i både match och träning, men nu hoppas jag självklart att han snabbt blir hel igen, säger förbundskaptenen.

Landslaget reser till Abu Dhabi den 3 januari. Där väntar två landskamper, Elfenbenskusten den 8 januari och Slovakien den 12 januari.

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".