Frida Hansdotter i första åket i Semmering i Österrike.
Frida Hansdotter i första åket i Semmering i Österrike. Foto: Giovanni Auletta

Frida Hansdotter missade pallen igen

Lars Mehlin, damchef, efter Semmering
1:46 min

Frida Hansdotter får fortsätta vänta på årets första pallplacering. Mikaela Shiffrin, USA, vann efter en fantastisk avslutning.

Hansdotter låg delad trea efter det första åket, sex tiondelar efter Shiffrin. Men hon fick ett par stopp på vägen ned i det andra och slutade till sist på en sjunde plats.

Shiffrin har nu vunnit de senaste tolv slalomtävlingarna hon ställt upp i. Det såg ut som sviten skulle brytas av Veronika Velez Zuzulova, Slovakien, som låg tvåa efter första åket.

Hon gjorde ett mycket starkt andraåk och efter en tidig miss låg Shiffrin efter vid den sista mellantiderna. Men då visade hon sin överlägsenhet och körde nästan en sekund snabbare ner till mål. Segermarginalen blev 69 hundradelar.

Velez Zuzulova tog därmed sin tredje raka andraplats i slalom. Trea blev Wendy Holdener, Schweiz.

Frida Hansdotters bästa placering den här säsongen är fortfarande fjärdeplatsen i Sestrieres slalom. I kväll var hon enda svenska att ta sig i mål. Emilie Wikström grenslade i det andra åket, som hon låg nia inför, och Anna Swenn-Larsson åkte ur tidigt i det första.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".