Alexander Legkov
Alexander Legkov under OS i Sotji 2014. Foto: Gregorio Borgia

Ryska stjärnornas överklagan avslås av internationella skidförbundet

Det internationella skidförbundet, Fis, avslår de ryska stjärnorna Aleksander Legkov och Jevgenij Belovs överklagan. Sex ryska åkare stoppas från Tour de Ski.

Strax innan julafton kom beskedet att sex ryska skidåkare stängs av med omedelbar verkan eftersom de är under utredning av internationella skidförbundet.

De som är avstängda är Alexander Legkov och Maxim Vylegzjanin, som tog guld och silver på femmilen i Sotji-OS, samt Jevgenij Belov, Alexander Petuchov, Julia Ivanova och Jevgenia Sjapolova. 

Aleksandr Legkov och Jevgenij Belov valde att överklaga Fis beslut i hopp om att få åka Tour de Ski, men det visar sig nu vara förgäves.

Under fredagen gick internationella skidförbundet ut med ett pressmeddelande att ryssarnas överklagan avslås av förbundets dopningspanel.

"Vi har beslutat oss för att avstängningarna står kvar. Anledningen till att vår panel har fattat det här beslutet kommer att kommuniceras direkt till idrottarna inom sinom tid. Som ett resultat av beslutet så kan ingen av idrottarna delta i några tävlingar eller landslagsaktiviteter."

Tour de Ski inleds i morgon, lördag med sprinttävlingar i schweiziska Val Müstair.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".