Johan Johansson under playoffmatchen till VM mot Bosnien.
Johan Jakobsson åker inte med till Frankrike i morgon. Foto: Patric Söderström/TT

Jakobsson missar VM-premiären

Johan Jakobsson missar de tre första VM-matcherna – minst. Högernian är fortfarande inte återställd efter den hjärnskakning han ådrog sig förra veckan.

– Det är förstås jättetråkigt och jag hade gärna spelat på fredag, men ingenting blir bättre av att jag går runt och ältar det. Jag kan bara hoppas för egen del att jag blir bättre och att det för lagets del kommer att gå bra, säger Jakobsson i ett pressmeddelande.

Det var i fredagens match mot Norge som Jakobsson, utsedd till bästa högernia under EM i fjol, ådrog sig den hjärnskakning som nu håller honom borta från spel åtminstone de tre första VM-matcherna.

– Främst lider jag med Johan som jag vet har sett fram emot den här turneringen. Det viktigaste för honom nu är att han får ordentligt med vila och återhämtning. Att chansa med en huvudskada har aldrig varit ett alternativ, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

I stället kommer Andreas Cederholm, som spelar för franska Toulouse, att resa med landslaget till Paris under morgondagen.

Maximalt 16 spelare får skrivas in i den slutgiltiga trupp som ska lämna in under torsdagskvällen men två byten får göras under turneringen.


Svenska truppen till VM

Målvakter: Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen, 61 A-landskamper/0 mål Mikael Appelgren, Rhein-Neckar Löwen, 49/1

Vänstersexor: Jerry Tollbring, IFK Kristianstad, 15/51 Emil Frend Öfors, Alingsås HK,  3/8

Vänsternior: Philip Stenmalm, KIF Kolding Köpenhamn, 33/56 Lukas Nilsson, THW Kiel, 29/76 Simon Jeppsson, Lugi HF, 5/15

Mittnior: Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt, 37/120 Jesper Konradsson, Alingsås HK, 30/38

Högernior: Andreas Cederholm, Fenix Toulouse, 34/63 Albin Lagergren, IFK Kristianstad, 10/17

Högersexor: Niclas Ekberg, THW Kiel, 140/563 Mattias Zachrisson, Füchse Berlin, 88/162

Mittsexor: Andreas Nilsson, Telekom Veszprem, 107/241 Jesper Nielsen, Paris SG, 75/90 Fredric Pettersson, Fenix Toulouse, 14/25 Max Darj, Alingsås HK, 10/9

Relaterat

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".