Tomas Lövqvist på 17:e plats idag

Förutom målgången var det en ganska odramatisk etapp vi fick se idag, den sjuttonde totalt. Till sist var det italienaren Paolo Savoldelli som lyckades vinna efter en spurtstrid mot norrmannen Kurt-Asle Arvesen.

En utbrytargrupp med bland andra Savoldelli och Arvesen skaffade sig ett tidigt försprång som bara växte och växte, men i klungan var det ingen som brydde sig. Där hade Lance Armstrong full kontroll på sina värsta konkurrenter. I utrbrytargruppen fanns förstås Salvoldelli men också svensken Tomas Lövqvist.

Några mil före slutet splittrades dock gruppen och Lövqvist orkade inte följa med Savoldelli och de andra som stack iväg.

Lövqvist kunde rulla in på en 17 plats, hans bästa resultat under sin tourdebut. Det innebär också att han tar ett rejält kliv i den totala ställningen där han nu är 60:e cyklist. Och han var förstås nöjd efteråt.

Tysken Andreas Klöden startade dagens etapp men avbröt kort därefter. Den handfraktur han ådrog sig igår spolierade hans möjligheter att fullfölja tävlingen. Han låg på elfte plats.

Målgången i Paris sker på söndag men närmast väntar 19 mil flack körning imorgon. Och Lance Armstrong behåller greppet om tävlingen, fortfarande 2 minuter och 46 sekunder före tvåan Ivan Basso.

Stefan Elofsson
stefan.elofsson@sr.se