Foto: TT
Nuncio mot Bold Eagle i Elitloppet. Foto: TT

Melander: ”Ser ut som bästa Elitloppet någonsin”

Melander: "Kul att han kommer"
0:48 min

Nu är det bekräftat. Prix d’Amérique-vinnaren Bold Eagle kommer till Solvalla i maj. Nu väntar supermöte med svenska hästen Nuncio.

– Nu måste jag verkligen träna Nuncio till att han är på topp till Elitloppet. Det kommer nog att bli nytt publikrekord på Solvalla, tror hemmatränaren Stefan Melander.

Melander är ägaren och tränaren bakom Nuncio, som med Örjan Kihlström i sulkyn är den regerande mästaren i Elitloppet efter den bejublade segern 2016 via ett tufft lopp utvändigt ledaren.

– Det här blir nog tidernas bästa Elitlopp, i alla fall om Nuncio är på topp, om Bold Eagle är på topp, och kanske några jänkare också, säger Melander och syftar på att det återigen också kan komma vassa hästar från USA.

Elitloppet kommer säkerligen även att kryddas med en eller flera hästar från Daniel Redéns just nu extremt formstarka stall. Hästar därifrån slutade på tredje, femte och sjätte plats i Prix d’Amérique i söndags.

En väsentlig skillnad mellan dessa lopp är att storloppet i Paris körs på distansen 2 700 meter, medan Elitloppets distans är 1 609 meter.

Stefan Melander har inte sänt ut Nuncio i tävling sedan i september, på grund av en sjukdomsperiod i höstas men också för att banunderlagen i Sverige varit för dåliga, både i träning och tävling.

Men siktet med Nuncio är inställt på årsdebut i ett mindre lopp i början av mars och senare Olympiatravet på Åby i april.

Lyssna i längre ljudklippet nedan där Melander berättar om vilken skillnad det blir för Bold Eagle att nu ”gå ner” till sprintdistans – och även hur Nuncio ska kunna vinna Prix d’Amérique om ett år.

Mer om Trav

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".