Tränaren ber om ursäkt: ”Inte acceptabelt”

Petter Lasu Nilsson var rasande efter åttondelsfinalen mot Malmö sedan domaren dömt bort ett mål för hemmalaget. Nu har Luleås tränare bett om ursäkt för utbrottet.

– Jag vill be om ursäkt till alla berörda för de kraftfulla ord och uttryck som jag använde mig av efter kvällens åttondelsfinal. Även fast det var i en situation med mycket känslor och stor besvikelse så är det inte acceptabelt att uttrycka mig på ett sådant sätt, säger Petter Lasu Nilsson till klubbens hemsida.

Men trots ursäkten kan hans utspel få konsekvenser. SHL har anmält Lasu Nilsson till disciplinrådet som behandlar allt det som inte har med spelet på isen att göra.

Luleå åkte ur slutspelet efter gårdagens förlust mot Malmö där Robin Alvarez blev matchhjälte med sitt 5–4-mål med 37 sekunder kvar av den sista perioden.

I den andra perioden gjorde Luleå 4–3 men målet dömdes bort efter granskning då man ansåg att Bill Sweatt stört Oscar Alsenfelt i Malmös mål i situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista