Cederholm klar för tyska GWD Minden

I går blev det klart att Andreas Cederholm lämnar Toulous efter säsongen. I dag har den svenska högernian presenterats av tyska GWD Minden.

– Andreas överensstämmer med den spelarprofil som vi letar efter, säger sportchefen Frank von Behren.

Redan under måndagen skrev Toulous på sin hemsida att Andreas Cederholm lämnar efter säsongen. I dag står det också klart att 26-åringen spelar i tyska GWD Minden nästa säsong.

– Vi är mycket glada över att Andreas kommer till oss och tackar Fenix Toulouse som har gjort en förtida uppsägning möjligt. Andreas överensstämmer med den spelarprofil som vi letade efter, ett komplement till Christoffer Rambo på högernio, säger sportchefen Frank von Behren på klubbens hemsida.

– Han är en tvåvägsspelare, söker fysisk kontakt och genom sin snabbhet kan han öppna stora luckor i motståndarnas försvar.

Cederholm har gjort 34 landskamper för det svenska landslaget. Högernian har ett förflutet i så väl Skövde som Kristianstad i den svenska handbollsligan.

I GWD Minden finns flera svenskar, bland andra Magnus Jernemyr och Dalibor Doder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista