Amerikanska förbundet ger spelarna deadline

USA:s damlandslag i ishockey har hotat med att bojkotta hemma-VM. Nu har det amerikanska förbundet gett spelarna en deadline.

”Vi har bett spelarna som tagits ut i USA:s VM-trupp att var och en ge ett svar senast kl.22.00 (svensk tid torsdag kväll), om de tänker delta i kommande VM”, skriver förbundets talesperson Dave Fischer i ett mejl till nyhetsbyrån Reuters.

Det var under onsdagen som det amerikanska damlandslaget meddelade att de tänker bojkotta VM som inleds om två veckor. Anledningen är för låga löner och för dåligt stöd från det amerikanska ishockeyförbundet.

De regerande världsmästarnas beslut stöttas bland annat av flera av USA:s största fotbollsstjärnor. En av dem, Alex Morgan, uppmanar sina följare på twitter att hjälpa hockeydamerna i sin kamp.

Men USA:s ishockeyförbund har svarat att de trots strejken tänker skicka ett lag till mästerskapet.

”Vi är besvikna över att spelare sagt att de inte tänker spela om inte deras ekonomiska krav uppfylls, men vi planerar att fortsätta med vår dialog och skicka ett konkurrenskraftigt lag till Plymouth", skriver förbundet i ett uttalande.

VM i Plymouth inleds 31 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista