Mong-Joon hotar med polis

Det kan bli nödvändigt med polisutredning av Internationella fotbollsförbundets, Fifa, ordförande Sepp Blatter. Det sade Fifas viceordförande Chung Mong-Joon på onsdagen.
– Herr Blatter har överträtt sina befogenheter. Han har agerat utan mandat från Fifas verkställande utskott och lovat väntjänster på Fifas bekostnad, sade Chung vid en presskonferens i Söul, Sydkorea, enligt AFP. – En sådant missbruk av ämbetet och av Fifas tillgångar kan göra det nödvändigt med en brottsutredning. Bråket har tilltagit de senaste dagarna sedan organisationens generalsekreterare Michel Zen-Ruffinen lagt fram en rapport, där Blatter beskylls för brott. Sepp Blatter har svarat att rapporten är full av fel. – Jag har gjort fel ibland men jag har inte gjort något brottsligt. Rapporten är helt enkelt inte seriös, har Blatter svarat. I den 21 sidor tjocka rapporten anklagas Fifa-ordföranden för att ha misskött organisationen genom bedrägerier, olagliga betalningar och andra lagöverträdelser sedan han tog över ledningen av fotbollsförbundet 1998. Blatter som hoppas på omval 29 maj.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista